Ing. Petr Sikora - školení a kurzy

Vládní legislativci mají opět výhrady k návrhu nového kontrolního zákona

21.10.2016 19:54

Legislativní rada Vlády ČR na svém zasedání 20. října 2016 opět přerušila projednávání návrhu zákona o řízení a kontrole veřejných financí a návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o řízení a kontrole veřejných financí (předkládá 1. místopředseda vlády a ministr financí Ing. Andrej Babiš) - č.j. 607/16.


LRV se shodla, že poté, co Ministerstvo financí ČR návrh po konzultaci se zpravodaji na pracovním jednání 7. listopadu 2016 dopracuje, bude možné ho předložit vládě.


Mezi ministry Babišem a Dienstbierem proběhla v této souvislosti poměrně ostrá výměna názorů. "Apeluji na ministra financí, aby lépe dohlédl na legislativní činnost svého resortu. Firma, kterou by Andrej Babiš řídil stejně jako svěřené ministerstvo, by bezpochyby již zkrachovala," řekl ministr a předseda Legislativní rady vlády Jiří Dienstbier. Podrobněji si vyjádření obou pánů ministrů můžete přečíst zde:


https://www.vlada.cz/cz/ppov/lrv/tiskove-zpravy/lrv-opet-prerusila-projednavani-navrhu-zakona-o-rizeni-a-kontrole-verejnych-financi-z-dilny-ministerstva-financi-cr-149973/  

 

https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/aktuality/2016/mf-k-preruseni-projednavani-zakona-o-riz-26374/   

 

Vytvořeno službou Webnode